Kontakt:
Nathalie-edstrom@hotmail.com

RSS 2.0

Svaret på Thailandfrågorna


Date: 2012-01-30 / Time: 00:49:09
Kategori: LIVET / 0 Kommentarer

Postat av: Ida

Hej
Jag har ställt en fråga innan :D Och det var om ni tog All inclusive på ert hotell eller om ni hade bara frukost, eller inget osv.. Och Hur mkt pengar la ni ner på mat? Spec om ni inte hade al inclusive.. Hur mkt bör man räkna med?

Har en till fråga.. Gjorde ni några speciella aktiviteter, eller såg några sevärdigheter osv som man inte kan se annars.. ?

Kram

SVAR: Hej sötnos! Nej vi hade inte all inclusive utan frukost ingick bara. Vi räknade att maten skulle gå på 150 kr per dag totalt och då är lunch, middag och "snacks" inräknat. Vi höll budgeten rätt bra! Det är ju så billigt i Thailand :) och då åt vi ändå precis vad vi ville utan att snåla. Vissa dagar blev det ju billigare o vissa dyrare så det jämnade ut sig. Så alltså ca 2500 kr på 2 veckor. 

Haha nja vi är inte direkt dem som dyker i grottor och bergsklättrar :D eftersom vi var så lite dagar på varje ställe blev det mest utflykter till olika öar och relaxing :) vi skulle hyra moppe, snorkla osv men tyvärr förstörde magsjukan där på phiphi :( men hey..jag höll ju i en apa!...;)


Postat av: Gina

Har varit i Thailand 2 gånger tidigare, första gången 2007 i Aonang, andra gången 2010 i Phuket.
Själv tyckte jag absolut att Aonang var sååå mycket finare och bättre. 
Vad hade du för favoritplatser i Thailand under din resa?
Hade ni regn ofta?
Måste bara fråga ifall ni besökte en ö som heter Hong Island?

 

 

 

 

 

 

 

 

SVAR: Vi var i Ao nang, Phiphi Island och Koh lanta. Phiphi var favoriten, lätt! Så himla fint. Ao nang var också bra men Koh Lanta var lite för mycket turist & barnfamiljsställe =P

Nej vi hade regn en kväll och en eftermiddag. Men det var mycket dis/moln och inte många dagar med klarblå himmel. Men väldigt varmt o man var ändå på stranden :) Kan säga att lita INTE på väderprognosen, det står regn regn regn varje dag, och vi hade hur fint som helst vissa dagar men när man kollade väderprognosen stod det ändå regn haha! och när de säger att det ska bli "thunderstorm", ja då regnar det 5 min på kvällen. Så kolla inte på dem!

Nej den besökte vi inte

Postat av: Jossee


Jag ska åka till Thailand om en vecka. Är orolig för att bli dålig i magen då många blir det, haha. Inte

så kul att springa på toa 24/7, blev ni det? Åt ni någon medecin mot det?
SVAR:
Vi (förutom Sofia som åt pad thai varje dag) blev tyvärr magsjuka på phiphi island. Jag åt ju massa tigerräkor vilket inte är det mest rekommenderade direkt =P men jag undvek sallader. Jag fick smärtor i magen en hel natt och fick springa på toa varje halvtimme haha.. Sen var jag på stranden och så alla dagar men jag var orolig i magen, var hemma en kväll med feber som jag dock sov bort och svettades ur sen. Det kändes jobbigt att magen drog ihop sig varje gång man ätit nåt under de dagarna och man ville ha nära till en toa hela tiden paniken att befinna sig på en båt och vara magsjuk t.ex! Okej att spy överbord men man kan ju fan inte sätta arslet och bajsa på kanten. Fresh!

Jag tänkte ju inte på att ha med mig någonting... men tjejerna hade med sig resorb och imodium som jag tog. Ta en resorb (vätskeersättning) varje dag i förebyggande syfte! Jag drack 1 liter första dagen och det hjälpte. Finns några andra tabletter man också ska ta med har jag hört...Men totalt sett var jag väl risig i magen 4 dagar.


Annars älskade jag Thailand, god mat, bra shopping, sjukt fina stränder och så gulligt folk!
Vår resa med flyg fram och tillbaka gick på ca 6000 kr. Hotell ca 7000 kr för 15 nätter. Så hade jag med mig ungefär 5500 kr i fickpengar för mat, shopping, transport m.m. Det räckte bra! Då shoppade jag ändå en del, vi åkte båt ut till stränderna varje dag som kostade och åt lunch, middag, drack drink m.m varje dag.

Så totalt gick hela kalaset på ca 18-19000 kr. Låter jättemycket men om man tänker på att en vecka i Grekland kan bli ca 9000 kr så är ju detta lätt värt det eftersom thailand ligger så långt bort..:-) 

 

  

 

 

 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback