Kontakt:
Nathalie-edstrom@hotmail.com

RSS 2.0

Natt-tankar


Date: 2012-08-23 / Time: 23:29:14
Kategori: LIVET / 10 Kommentarer

Hej mina vänner...min blogg känns ofta så ytlig och det blir snabba inlägg hit och dit på outfits och endast snabba tankar på livets små ting. Nu ska jag flumma lite om livet tänkte jag...
 
Är inte ni också rädda för vad livet har att erbjuda? vad som kommer att hända i framtiden och vart ni kommer att hamna? Jag är en riktig livsnjutare som njuter av vardagen men samtidigt är jag en tjej som gillar att planera saker i minsta detalj (viktiga saker, inte sponta saker). Jag vet att jag har åstadkommit mycket för att vara så ung och jag vet att jag kan lyckas med det jag vill men VAD vill man då?

Jag mår bra och jag trivs med mitt liv idag och vet att smink är min stora passion men att det inte är ett yrke att försörja sig med på heltid. Jag gick ut med grymt bra betyg och jag skulle vilja göra någonting med det, plugga. Nästa höst tänker jag. Men jaha, till vad? Alltid funderat på journalist .. men också socionom..Men vill jag verkligen det till fullo? Nej inte vad jag känner för just nu. Ska man då plugga bara för att? ska jag flytta? vill jag lämna min fina lägenhet och mina underbara vänner/familj i denna stad? Eller ska man plugga nära? Vågar jag? Vad vill man...
 
Ja ni ser ju hur flummig jag låter :-) Jag blir stressad av att höra att många vänner vill flytta till annan stad, jobba utomlands etc och att jag själv knappt vet vad jag vill göra. Man ska ju aldrig jämföra sig med andra och man ska alltid göra det man själv blir lycklig av men ibland blir jag så kluven... kan prata med en person och faschineras av att h*n lever storstadsliv med värsta karriären och gör grymma utlandsresor medan jag kan bli helt varm i hjärtat av någon som varit galet kär i sin respektive sen ung ålder, planerar barn och bara njuter av det "vardagliga".
 
Folk fortsätter säga "Du är ung. Lev livet. Passa på". Tror hela det citatet är en stress i sig. Det är både positivt och negativt. Man ska inte hålla kvar vid någonting dåligt utan istället se att det finns så mycket bätte möjligheter (syftar på pojk/flickvänner, jobb etc). Däremot behöver man ju inte göra ALLT bara för man är runt 20, livet tar inte slut sen och livet har oändliga möjligheter oavsett vart du befinner dig i livet. Att "leva livet" har ju olika innebörder från individ till individ... För mig är det att känna mig självständig, fri och känna att jag har allt framför mig. För en annan innebär det säkert att göra så många misstag som möjligt och leka av sig inför den hårda framtiden som väntar ;-)
Det var som jag nämnde i ett tidigare "djupt" inlägg. Allt behöver inte komma i en viss ordning i livet.  Jag är inte ett dugg rädd för att bli äldre... Bara för vad som väntar i själva livet.
 
Shit vad osammanhängande och typ motsägeslefullt allt blev.. haha... Så kan det bli. Får inte fram allt jag vill säga men ni känner kanske igen er? Jag tror förmodligen allt löser sig med tiden. Ena stunden kan jag känna mig så trygg och välmående och i andra totalt misslyckad och vilse. Tror iallafall det är viktigt att lyssna till sitt eget hjärta och känna efter vad man själv mår bra av eller iallafall testa om man inte vet.  ♥
 
Okej jag ska ta mig ett försök till att skriva hur jag tänker mig mitt framtida liv (just nu iaf..) Det blir som en visualisering.
Jag vill bli riktigt grym på smink, utvecklas ännu mer och lyckas med mitt företag.
Jag vill plugga till någonting som gör att jag kan påverka, hjälpa eller stötta människor på något vis.
Jag vill bilda familj och vara galet kär. Jag är kärleksfull och det är viktigt för mig.
Jag vill behålla alla mina fina vänner, ha mysiga tjejkvällar med vin tills vi blir gamla&skruttiga...
Jag vill må bra, sprida positiv energi och vara lycklig.
 

Ska nog göra en ny visualiseringstavla. Är det någonting ni VILL göra här i livet? Hur känner ni inför livet? Dela gärna med er.. och gör för tusan en visualeringstavla!
 
Okej godnatt från en virrig Nattis :)
 


Kommentarer
Postat av: natalie

Jag känner igen mig väldigt mycket i det du skrev. Har också lite panik när det gäller framtiden. Vad vill jag jobba med, pluggar jag till rätt yrke? så svårt alltihopa. Men jag tycker inte att du ska känna dig stressad, du har redan hunnit med att flytta, skaffa ett jobb som du verkar trivas med och inte minst utvecklat ditt stora intresse, det är väldigt mycket och jag tror säkert att allt kommer att lösa sig för dig! :)

2012-08-24 @ 01:04:56
Postat av: Malin

Jag förstår precis hur du känner och tänker, tror dessa tankar finns hos de flesta. När man blir äldre vinklas nog frågeställningarna lite bara.
Iallafall det här med att plugga. Jag tror eller min uppfattning är att många unga börjar studera x-antal år och sedan "måste" jobba med det man är utbildad till även att ens tankar kanske dragit iväg åt något annat håll.
Vem säger att man inte kan plugga till läkare när man är 35 eller 40?
Jag tror att man ska komma på vad man inte vill göra istället för vad man vill göra. Haha, nu känns det luddigt här också!
Påtal om barn, där kan jag förstå att vissa känner stress då man blrjar komma upp i ålder men kanske inte har någon partner.

Nu blev det säkert ännu knasigare för dig
Kram

2012-08-24 @ 09:28:39
Postat av: I

Jag känner mig lite som dig.. jag mår bra i nuet men vill plugga i framtiden. Helst ganska snart, men vet ännu inte vad jag vill plugga.. Och det är himla svårt. Har ingen stor ''passion'' vad jag vet. Jag är inte galen i hästar, älskar smink som du eller älskar att sy kläder som vissa.. Så de är sjukt svårt. Man vill inte börja plugga ngt som man sen inser var fel för en. Samtidigt som man bara vill plugga nu och sen kunna göra de man tycker om!

De verkligen sjukt svårt.. För mig var det lite mer än ett år sen jag tog studenten nu, men de är ju inte jätte lång tid enligt mig.. Så jag känner att jag vill fortsätta ta de lite lugnt nu.

men jag vill iaf ha ett jobb senare i livet som jag känner att de är minst sagt OKEJ att vakna upp till och gå till varje morgon. Det ska inte vara ngt som man sitter och räknar sekunder innan man slutar.

Så vill jag tjäna helt okej bra, så jag kan resa och se mig runt i världen med min pojkvän.

Sen vill jag självklart bo med honom och ja, bilda ett liv med honom och göra allt härligt man kan i livet tillsammans med honom! :)

2012-08-24 @ 11:36:30
Postat av: Anonym

Jag sitter här och känner exakt lika dant som dig natta.. Jag jobbar på ett jobb som är helt okej och är fast anställd.. Man blir bekväm, men det är absolut inget jag vill hålla på med. Och jag har också höga betyg, jag kämpade och grät många gånger när jag misslyckades o bara fick vg på ett prov, och så har jag inte brytt mig om att plugga vidare? varför ska det vara så.. men jag vet ju heller inte vad jag vill bli, man ska ju inte plugga nåt som är halvhjärtat heller.. Och sen handlar det om pengar.. Joba älskar jag för att sen spara pengar och åka utomlands.. Börja plugga och sen helt plötsligt inte tjäna några pengar och inte resa.. kommer jag må bra av det? lika luddigt dethär, men jag är så orolig över mitt liv.. känner igen mig i dig!!

/ THESSAN

2012-08-24 @ 11:50:34
URL: http://thessans.com
Postat av: Anonym

jag har också det problemet..eller problem och problem, men just att veta vad det är man faktiskt vill göra i livet!! det stressar mig sjukt mkt.. Jag skulle så himla gärna vilja flytta till en helt ny stad, lära känna nya vänner, plugga, jobba, bygga upp ett eget liv. osv osv.. Men VAD vill jag göra? VAD vill jag jobba med? VAD vill jag plugga? haha åh livet är så svårt ibland :P man vill ju inte plugga något bara för att liksom..

2012-08-24 @ 15:18:51
Postat av: Sanna

Har bara en sak att säga och det är tack (!) vad skönt att någon känner likadant kring detta med "Du är ung, lev livet"! Det stressar mig otroligt med alla dessa Fånga dagen, lev i nuet-grejerna, det känns som att man måste hetsa sig igenom ungdomen och måste hinna med allting... Man får liksom dåligt samvete av att ha nere-dagar då man bara vill vara själv och göra ingenting bara för att alla säger att man ska leva varje dag som om den var den sista. Iallafall så är det skönt att få bevis på att fler känner likadant :)

KRAM!

2012-08-24 @ 16:59:52
Postat av: Josefine

Förstår exakt vad du menar, framför allt med pluggandet. Nästan alla mina kompisar ska börja plugga det här året (två år efter studenten) men hur man ska veta vad man vill plugga? Jag vet att jag vill plugga någon annanstans, men var och vad... Sen iofs så har jag nyss tagit steget att flytta till Nya Zeeland i 9 månader som au pair och förhoppningsvis så blir det de bästa jag har gjort, bara att hålla tummarna. Var nog mycket för att jag känner mig stressad om att det är någon gång jag kan göra det så är det nu haha, stressad haha :) Men du verkar ha riktigt bra planer och bra tankar på vad du vill göra, så du kan va lugn!!

2012-08-25 @ 03:54:24
Postat av: Jonna

Gud vad skönt att det finns fler som känner såhär! Jag tog studenten i juni och är så vilsen, har ingen aning om vad jag vill, vad jag bör, vem jag är... Jag har varit avundsjuk på dig för att du har lyckats med så mycket på så kort tid, jag menar jag har inte ens ett jobb... inga bra betyg heller då jag verkligen inte trivdes i min skola och var deprimerad genom nästan alla tre år. tyvärr. Men jag tror allt händer av en anledning och att jag står där en dag och vet PRECIS vad jag vill och vem jag är, och att man bättre förstår varför man gick igenom all skit.

Kram!

2012-08-25 @ 14:35:10
Postat av: EMELIECATRINE

Jag tänker PRECIS som dig, tack gode gud för att man inte är själv i dessa tankebanor.. Men så blir jag stressad när jag tänker på att jag är FYRA år äldre än dig, eller iaf 3,5 =) Det känns som jag borde ha kommit på vad man vill göra, men å andra sidan tänker jag. "Herregud, är ju fasen bara 23 år..ska jag veta NU vad jag vill göra i framtiden?" och det stämmer ju faktiskt. Sen, bara för man bestämmer sig för något nu så behöver ju det stanna kvar vid 35-års ålder liksom..

Jag tog ju steget att säga upp lägenhet och jobba i Norge ett år och det är ju lätt det bästa jag har gjort! Men nu känns det som att jag är tillbaka på ruta ETT.. Vart ska man ta vägen =/ suck.

2012-08-25 @ 20:19:33
URL: http://emeliecatrine.se/
Postat av: Regina

Känner verkligen igen mig i det du har skrivit, kan ha många sömnlösa nätter bara för att jag ligger & oroar mig för vad jag ska göra med mitt liv..på ett sätt var det enklare då man gick i skolan, då slapp man oroa sig såhär mycket iaf..
Om några år har man förhoppningsvis kommit lite mer till ro och vet vad man vill, då kommer man säkert skratta åt sig själv som var så orolig då. :-)
Kram!

2012-08-26 @ 11:12:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback