Kontakt:
Nathalie-edstrom@hotmail.com

RSS 2.0

STYRKETRÄNING UTE


Date: 2013-06-05 / Time: 23:48:00
Kategori: TRÄNING / 1 Kommentarer

Idag tog jag lite kort på övningar jag körde i trädgården, vet att det efterfrågas mer tips :-). En varm sommardag är det inte så lockande att gå till gymet men styrketräningen kan man få in ändå! Man kan ju köra mer konditionsbaserat med cirkelträning, tabatas osv som jag också gör - men nu ska jag visa styrkeövningar med vikt. Allt du behöver är en skivstång och två hantlar så kan du köra igång i trädgårn och jobba på brännan samtidigt som du får en snygg kropp ;)
 
Mitt upplägg idag såg ut som så att jag värmde upp ordentligt med ett tabatapass på 4 minuter där jag körde burpees, dips, armhävningar och springa fort på stället, totalt två varv blir det ju. ( 20 sek köra, 10 sek vila).
Sen körde jag rätt intensivt mellan styrkeövningarna eftersom det inte är så tung vikt. Jag körde så många jag orkade * 2. Blev ca 20 reps per gång. Du känner när det riktigt bränns och du inte orkar mer!
 
 
BICEPS CURL

Här tränar du biceps, alltså armarna. Håll armarna höftbrett och dra stången upp till bröstet ungefär och sen tillbaka ner. När du kör fria vikter såhär kopplar du in fler muskelgrupper, här ser ni hur magen jobbar och spänner också.
 
 
 
SQUATS/SUMOSQUATS
 
Jag övar och övar för att göra detta bra och det går bättre och bättre men knäna pekar lite för långt fram.. Iallafall ska man tänka sig att man sätter sig på en stol, skjut bak rumpan och fram med bröstet, gå så långt du känner att du klarar av och kan hålla ryggen. Vanliga squats står du axelbrett på med fötterna pekandes liite utåt. Här aktiverar du framsida, bakisda lår och rumpan.
 
Sumosquats tar mer på insida lår och myycket på rumpa! Du ställer dig riktigt brett och med fötterna utåt, här är det lättare att komma ner djupt men håll ryggen rak.
 
 
 
AXELPRESS
 
 
Häv skivstången rakt uppåt så du får raka armar och ner igen framför huvudet till axelhöjd. Här kan du hålla lite bredare. Svider ordentligt i axlarna
 
 
RYGGRODD
 
Lätt böjda ben och lätt svankad rygg, ju längre ner du kommer med bröstet desto jobbigare för ryggen. Stången ska vara som slickad mot benen när du drar den upp mot naveln och kniper åt ordentligt så det känns i skulderbladen. Biceps aktiveras även här.
 
BALANS OCH BEN
 
Syns lite dåligt på bilderna men här behöver du en hantel som du lyfter upp i luften samtidigt som du står på det motsatta benet. Här gäller det att koncentrera sig och ha balans för nu ska vi ner och toucha hanteln vid den fot som står på marken - utan att tappa balansen - och tillbaka upp med hanteln i luften. Byt sedan ben. Riktigt jobbig och det känns massor i baksida lår och rumpa!
 
 
Sen körde jag även plankan och situps så jag fick med magen och gjorde ett par förjäkliga jumping squats som avslut för DE tar verkligen slut på en!!
 
HAHA snyggt... hoppa upp och sen ner så djupt du kan , viktigt att INTE tappa rygghållningen här , lätt att det blir så när man blir trött, gå då hellre mindre djupt med benen istället för att belasta ryggen.
 
Ett sånt här pass kan man bränna av på ca 30 min och så har man hela dagen på sig att göra vad man vill sen men ändå har man fått ett riktigt bra pass! Övningarna kan ju självklart varieras också. 
 
Prova gärna och ge mig en recension sen ;)
 
Kramis!
 
 


 
 


Kommentarer
Postat av: Jessica

Åh vilket kul inlägg! Jag är ju också träningstokig så det är jättekul att se :)

Svar: vad kul :*
Nathalie

2013-06-06 @ 10:59:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback